Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Monday, May 27, 2013

susah nak puaskan hati semua orang

monday, 27 Mei 2013.
salam subuh, it's 6.55 am in the morning.
5 days to go.

ternyata payah ya nak puaskan hati semua orang.
bila kita tulis sikit pasal kita, orang akan kata, "tu la, sume bnd xtau nk buat, bile nak blajar."
tak tahu yg kita ni tgh usaha nak belajar.

blog, tempat aku luah apa aku rasa, apa aku nampak, apa aku percaya, 
tentang hidup aku.
without my blog, without my writing, aku rasa aku dah tiada tempat utk melepaskan masalah di dada.
kosong.

siapa kata jadi aku senang?
siapa kata aku gembira?
malah aku sangat sangat tidak gembira sekarang.
bila manusia yang aku harapkan ada, yang akan support aku dlm semua ni,
gone. hilang. pergi.
hilang segala kegembiraan dan semangat aku untuk hadapi benda ni.
serius aku cakap, now I'm really stress.

tapi siapa aku nak menangis depan semua?
siapa aku nak bgtau semua orang yang aku sakit hati, stress?
siapa aku nak turn down everyone?
maka kita pendam, kita simpan.
biar orang nampak senyum kita, tapi simpan air mata kita.
rasanya macam dah lama air mata aku tak mengalir.
kering dah.
empty.

hidup ternyata payah.
bila bahagia mula datang kejap je, mula la duka menjengah.
mungkin aku memang ditadirkan utk ini.
tak boleh nak senyum lama-lama.
takdir mungkin.
redhakan saja.
Allah Maha Adil.

so here we are, 5 days more.
whatever happen next, dalam ketentuan Allah.
kita rancang macam2, tp yang tentukan semuanya Allah.


 

No comments:

Post a Comment