Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Friday, May 10, 2013

telling a tale..

sebelum aku tulis apa2 lagi kat sini, aku cuma nak pesan kepada semua orang, tolong bersedia untuk menerima rasa sakit setelah kamu temui rasa bahagia. yes, itu adalah benda paling crucial sekali untuk kita ingat, so before you move on to a relationship, please, please think about it first, whether you really can bear the risk of heartbroken, the risk of crying all night, the risk of being jealous all the time, and the risk of loving too much.


i'm telling you guys a fairytale story in this blog, yet the story is all true just satu benda korang kena tahu, aku selalu tulis yg baik2 dan yg indah2 dalam blog ni, tp segala keburukan, segala pahit yang aku rasa, aku simpan sendiri. supaya semua orang boleh tengok akan hebatnya kasih sayang, tp biar semua orang tak tahu di sebalik kasih sayang itu, datang sekali rasa sakit yg hanya orang yg mengasihi seseorang tahu. and paling korang kena ingat, kasih sayang yang paling suci dan telus ialah kasih sayang dari ibu bapa, yang datang tanpa sedikit pun rasa sakit malah korang akan selalu gembira dan bahagia bersama kasih sayang mereka.


and please don't trust too much. your trust, will make you suffer. believe me. there will never be a person who never lie, and never be a person who honest enough to love you. setiap orang tu ada kekurangan dan kadang2, kekurangan itu disembunyikan dan akan menjadi satu penipuan kelak. jangan terlalu percaya, kelak kebenaran yg keluar akan menyakiti diri anda sendiri. being in love, is feeling happy and pain simultaneously. you can't pick just one, you will get both.





No comments:

Post a Comment