Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Thursday, June 6, 2013

life as a student.. or more exactly, LAW STUDENT

assalamualaikum. you know what, I'm updating this at cyber cafe under my house.
seriously, i'm so tensed right now.

serious aku cakap, sengsara hidup wehh takda broadband and printer.
aku rasa macam nak kerja sekarang nak beli benda alah tu.
 
skrg assignment melambak2, tu belum kire study lagi. lecturer asyik dok suruh baca kes baca kes, celah mana ku nak cari full case kalau aku takde internet. takkan tiap2 hari nak kena turun cc abeskan dua ringgit sejam. dah tu, dah cari case takkan nak baca kat laptop je nak buat rujukan, mesti la kena print. takkan asyik nak pinjam printer kawan je, case bukan sehelai dua weh. kalau satu kes dah dua tiga helai kertas, kkdg sampai 20 page full case, bayangkan kalau dah beratus kes utk just satu subjek. tu baru satu subjek, sem ni amek 5 subjek law. hah kire r sendiri brape byk kes nak kena baca and paham.

dgn nak dekat final ni duit sengkek. bayangkan skrg ni dalam dompet aku just tinggal 2ringgit, tu pun utk tambang bas esok. 50rggt seminggu mmg xckup ar lau semua benda nak kena pakai duit skrg, tetibe lak duit bil elektrik kena bayar, indah water, duit fotostat notes lagi, duit buku beli kat lecturer pun aku masih berhutang lagi tau tak. sies tensen pasal masalah duit ni. bukannye kita nak duit banyak or nak jadi hamba duit, tp kenyatannye dunia skrg mmg perlukan duit. semua benda duit duit duit. kalau aku ni dah kerja takpe la gak. ni aku student lagi. PTPTN dah la dpt sikit je. kat siapa lagi aku nak mintak??? 

serious aku tensen dohh. tp dalam tensen2 aku, ada seorang yang masih aku boleh harapkan bila aku betul2 terdesak. cam today, aku betul2 tinggal 2ringgit je ni, mak tak masukkan lagi duit hari ni sebab ada hal,esok baru mak masukkan. aku dah la makan megi je siang tadi, ngan malam ni kena cari bahan artikel utk BEL esok, duit takda nak pergi cc. so aku msg tunang aku, aku tanye dia.. "abg... ade rm10 x?" dia balas, "ade,nape tanye?" aku pun jawab terus terang, "nak pinjam dlu, nanti syg ganti balik, terdesak ni." then dia balas, "ok, nanti abg masukkan."

malam tu, abg masukkan duit. bukan 10rggt, tp 20rggt. i said to him "thanks sgt2, nanti org ganti balik." dia ckp "xperlu, syg blaja je rerajin. abg just nak syg berjaya je."
 
u see guys, nampak x kenapa aku pilih dia. nampak x apa lebihnya dia? nampak x????
 
geram kadang2. orang luar boleh tolong, tp orang yang aku harap sangat tolong aku, support aku, buat aku mcm orang luar.

and tolong ar buang pemikiran korang yg kawen time study ni merupakan satu masalah.
dia banyak tolong aku.
dia ada masa org lain takda utk aku.
don't ever judge him.

masalah tau x bila tgh study tp duit takda nie.
masalah besar actually bg student.
menambahkan stress yg dh sedia ada.
sumpah aku ckp, lau aku dh kerja t, duit aku aku akan bagi kat adik2 aku yg tgh study kat u.
aku taknak dorang lalui apa yang aku lalui.
cukup r aku terasa beban dia.
cukup r aku as anak sulung rasa betapa payahnya takde duit.

seriously skrg ni kalau aku dpt satu printer and broadband pun dah cukup! 
bencinyeee!!!
stres gilaaaaaaaaaaa!!

haih.
sorry blog, aku mmg dh xtahan sgt dah ni.
 
and...
thanks my fiancee.
sbb sudi tolong aku time aku betul2 perlukan kamu.
tak salah aku pilih kau.
thanks again.


No comments:

Post a Comment