Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Thursday, July 25, 2013

eh dia dah habis belajar ke belum?

guys, picture this.

lets say, aku ni lepas spm aritu ambik diploma pengimejan perubatan mcm yg aku pernah dpt dulu. diploma program pulak mmg dah dipendekkan jd dua tahun stgh. so masa umur aku 20 tahun aku dah habis diploma mcm kawan2 aku yg dh habis diploma skrg. 

so lepas habis diploma aku terus dpt kerja kt hospital kerajaan memandangkan bidang pengimejan perubatan ni mmg memerlukan ramai perempuan. meaning that, dlm umur 21 aku dah ada pekerjaan and wang gaji sendiri.

then dlm umur 21 jugak aku decide nak kahwin. lepas dpt diploma and dh ada pekerjaan sendiri.
weird x? org pandang pelik x? org akan tanya x knapa?
sbb aku dh habis blaja and dh dpt kerja pun, mesti org x kan pandang pelik kan.
mesti akan senyap manusia2 yg sibuk tanya "eh dia dh habis belajar ke?"

damn.
sumpah.
aku benci dan rasa annoying bila pelajaran lg dipentingkan dr agama sendiri.
bila masa depan lg berharga dr dosa2.
bila yg baik disembunyikan sbb hanya nampak yg buruk.

salah ke aku masih belajar and aku nak kahwin?
ada aku cakap aku nak kahwin and berhenti belajar ke?
ada aku ckp pelajaran tu x penting ke?

if la aku ni budak biasa2, budak kelas bawah, bukan ANAK CIKGU,
confirm org takde yg pandang pelik bila aku nak kawen awal. 
mcm kawan2 aku yg dah kawen skrg.
sebab apa? sebab diorg x sambung belajar.
sebab diorg bukan anak cikgu.
sebab diorg x dianggap punya cita2 tinggi.

aku pulak?
mentang2 anak cikgu, bekas pelajar terbaik SPM skolah,
sume pakat dok pelik bila aku nak kahwin.
mcm la aku kahwin then aku benti blaja.
mcm la masa depan aku terus gelap bila dh kawen.

huh.

i'm gonna finish my degree and let you all see how I will be more successful than you and you!!

bakal suami, nanti kita tunjuk kat semua org eh.
mcm la kita x boleh berjaya bila kawen awal.

# ada anak cikgu kawan ayah dlu dak laki kawen pas SPM dgn ustazah dia rilek jer. dah ada anak sorang dah pun.

pehal tang aku nak pelik sgt? 

No comments:

Post a Comment