Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Tuesday, July 2, 2013

kalau kita marah, kalau kita menyesal

kadang2 dalam hidup kita ni akan ada mcm2 masalah yang datang, mcm2 masalah yg timbul. kadang2 masalah tu sampai buat kita nak give up, marah dgn sendiri sbb buat pilihan yg salah, buat keputusan yg salah, and macam2 lagi. 

me always like this, selalu sangat hati tu tak tetap. berubah2. bila gaduh sikit dgn tunang, mula la rasa menyesal mcm2, padahal gaduh sekejap je. and my tunang serious dah banyak sangat mengalah dgn aku sepanjang hubungan kami, tambah2 lepas kami bertunang ni. dia jadi mcm seorang lelaki yg sangat berbeza, sangat memahami, selalu mengalah, and penyayang sangat2. dulu pun dia mcm ni tapi tak la sampai selalu mengalah mcm ni. sampai aku pulak rasa bersalah. dia dah belajr menjadi dewasa, dah mula tahu dia akl pegang tanggungjawab yg besar lepas ni. tapi aku pulak?? tak pernah nak belajar jadi isteri yg terbaik buat dia. :'(

tapi, satu je benda aku pegang, I love him, I love him so much, sampai bila2 I will always love him.
gaduh la mcm mana pun, marah la besar mana pun, at the end I will always forgive him and lupakan yg aku gaduh dgn dia. 

sebab dia dah terlalu banyak mengalah dgn hubungan ni.
dia dah terlalu banyak berkorban hati dan perasaan dgn sikap aku.
sbb bukan semua org dpt faham aku. 
he's the one, who understand me more than everybody else.

selalunya bila aku gaduh dgn dia, bila aku marah dgn dia, bila ku mula menyesal pilih dia, blog ni la tempat yang akan aku tuju. aku akan baca setiap kenangan aku dgn dia, apa yg pernah terjadi dlm hidup kami selama ni. and aku akn gelak, ketawa sorang2 kadang2 sampai mengalir air mata fikir betapa jauh kami mampu bertahan. 

perjalanan kami tak mudah. 
malah sangat payah.
penuk onak penuh duri, penuh cubaan dan dugaan.
dah berapa banyak air mata yg mengalir hanya kerana hubungan yang satu ni.

now, 38 hari lagi sebelum kami sah dinikahkan and menjadi suma isteri yg sah.
Ya Allah, moga aku mampu menjadi isteri terbaik buat dia. 
lepas ni, redha aku bawah redha dia.
syurga aku, terletak pada dia.
moga aku selalu ingat itu.

aku jadikan kau jambatan untuk aku berjaya,
aku suruh kau buat macam2, aku suruh kau teman aku di saat kau ingin tidur dgn lena,
aku suruh kau lakukan benda yg mustahil lelaki lain akan sanggup buat untuk aku.
and you did all that.
dan bila aku berjaya kelak, demi Allah pegang janji aku,
aku takkan sekali2 tinggalkan kau. aku takkan sekali2 menyesal memilih kau.
kau jodoh yg Allah tetapkan buat aku.
jangan sesekali ragu dgn kesetiaan aku lepas aku berjaya kelak.
because I will never succeed without you.
segala pengorbanan yg pernah kau buat akan sentiasa aku ingat. 

:')


1 comment:

  1. Sabar my dear..untung ad bkal suami cm 2 kn..akak pon kne bnyk mngalah jgak,klau sme mngalah msty kurang pnye gduh 2..:)

    ReplyDelete