Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Saturday, August 24, 2013

kasih seorang suami

assalamualaikum.

dah lama gila aku tak update blog. bukan busy ape pun, tp dah kahwin ni tak brape ada mood sangat nak update blog. tambah2 aku dua tiga hari lepas kenduri hari tu kena demam teruk. ni semua gara-gara berhujan dari slim river ke sungkai naik motor. huhu. hujan lebat pulak tu. mmg lenjun habis dgn suami aku masa tu.

tapi alhamdulillah aku bersyukur sangat2, masa aku demam teruk gila tu, mmg dijaga sepenuhnya oleh suami aku. aku ingat lg malam first aku demam tu, panas gila badan aku masa tu, around pukul 1 pagi, then dia tuam dahi and leher aku dgn air, buatkan aku air yg aku nak, tlg urut2 badan aku, pujuk aku. banyak kali dia ulang alik turun bawah naik atas semata2 nak jaga aku. siangnye dia berulang alik pergi kedai cari ubat aku, belikan aku nestum bila aku nak, belikan apa yg aku nak makan.

aku siap suruh dia buatkan teh tarik, kkdg kol 2 3 pagi aku suruh dia buatkan air sbb aku nak minum. ada hari tu sampai xlarat nak mandi, dia yg tolong mandikan. dia mmg sabar gila layan karenah aku. makan pun kkdg nak bersuap. manje sungguh dgn suami sendiri. 

semalam aku tiba2 termuntah pukul 2 setengah pagi, dia bangun temankan aku sampai bilik air, bersihkan muntah aku then teman aku sampai aku tidur balik. sumpah terharu gila dgn sikap dia. aku bersyukur sngat2 ada dia dlm hidup aku. moga sampai bila2 awak tetap camni dgn saya. :')

ok serius aku takde idea nak update ape lg. 
=,="

1 comment:

  1. rasa bahagia je hidup kan bila ada psgn idup selalu di sisi kn :)

    ReplyDelete