Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Saturday, September 14, 2013

dating at Putrajaya with my hubby

assalamualaikum.

hari ni bosan2 dok umah, saje pujuk2 suami ajak keluar. memule cadang nak g alamanda putrajaya, sbb tanye kt suami, kat sini (rumah nenek) cinema paling dekat kat ner, tu dia kata kt alamanda, sbb rumah nenek ni mmg dekat dgn putrajaya. so pujuk punya pujuk punya pujuk, husben pun setuju. kitorg pergi lepas zohor. masa time lunch before pegi tu, ayah (mentua) tanye aku, "nak pergi alamanda nak buat apa? saje jalan2 ke nak cari barang?" then aku jawab la saje nak tgk2 buku. pastu before g, ayah tanya, berapa harga buku yg nak beli tu? aku ckp la dlm ___ ratus. then ayah tanye "ade duit tak nak beli?" aku jawab la "ade la sikit duit ptptn." then ayah terus bagi duit suruh beli.. bukan sikit2 pulak tu.. huhu.. sies aku rasa mcm weird sangat masa ayah bg duit tu. 

because satu masa dulu.. ayah penah ckp something..
"lepas kawen nanti, kamu akan jd anak pakcik, klu topek xdpt nak tanggung kamu lagi, pakcik ni ada, selagi pakcik hidup kamu akan jd anak pakcik."

dan ternyata, sebenarnya yg banyak sangat berusaha utk pernikahan ni terjadi was him.. ayah yg banyak sgt turun perak bincang dgn aku, dgn family aku, sampai ayah sanggup dtg SEMETRO nak jumpa dgn ayah aku.. and still I will always remember, depan masjid sungkai ayah tanye aku betul ke aku nak kawen ngan anak dia, ahmad taufiq. and kalau tak kerana ayah, satu sen pun kami takde utk perkahwinan ni terjadi. mmg budi baik ayah akan aku ingat, dan andai aku dah kerja kelak, I would repay his kindness to us. InshaAllah.

anyway, td kitorg tgk citer Lagenda Budak Hostel.. best gak la, lawak. boleh buat aku gelak gak la. sbb jarang filem melayu leh wat aku gelak. then lepas tgk wayang pergi jalan2 around putrajaya. malas nak type panjang2, so nak letak pic je..

eskem feveret sepanjang zaman, dr zaman kapel dgn hubby lg aku asyik nak beli eskem ni je.

that's my eskem encik hubby. huhu

ade ke rupe mcm isteri org? huhu. bergambar nak peace je.
depan masjid putra, putrajaya.

encik husben, kite baru je sebulan lebih kawen, ni kenapa nampak cam dah naik je badan ni.. huhu

err no caption. xtau nak letak apa

depan istana kehakiman (palace of justice) putrajaya.

sebenarnya saya isteri dia!
bila nak tgkp gambar same2 je mesti x jadi. ape buruk sgt muke dedue ni. huhu


suke tgk air pancut camni.

in front of masjid besi putrajaya or masjid tuanku mizan zainal abidin

tgk pokok ni cantik terus rasa nk tgkp gmbr.

mr.hubby

1 malaysia!!
hehe


ok tu je.
bai.

No comments:

Post a Comment