Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Sunday, September 29, 2013

seorang lelaki bernama suami

kerna kau isteriku, ku ingin kau mengerti bahawa hidup ini
tak semudah yg kita janjikan..

sungguh, tak pernah terlintas di hati aku akan melihat dia usaha seperti ini, 
demi sebuah TANGGUNGJAWAB kpd seorang isteri.
dalam usia yg masih sangat muda, baru 21 tahun, dah memegang title seorang suami, yg mempunyai tanggungjawab yg besar terhadap isteri.

kagum aku melihat perubahan yg terjadi dlm hidupnya, daripada seorang yg mengharapkan duit ayah, yg berseronok enjoy sana sini masa belajar kt uitm kedah dulu, yg hanya perlu fikirkan pelajaran, kpd seorang yg mempunyai tanggungjawab cukup besar..

setiap hari, pagi2 bangun subuh, lepas subuh keluar pergi pasar cari barang utk niaga, lepas cari barang wat keje potong2 utk digoreng, bancuh air gula utk buat air, bawak segala barang ke tempat niaga.. and start jam 10 pagi sampai 6 ptg keje dia tak pernah berhenti, berdiri sepanjang masa menggoreng, layan customer, potong tu potong ni..

bila budak art n design meniaga..

sungguh, setiap peluh yg mengalir, setiap keringat yg diperah, hasilnya utk bagi isteri yg dinikahinya nafkah..
isteri yg masih belajar di universiti.. yg saban hari hanya tau mintak duit, mintak itu mintak ini..

lihatlah sendiri pengorbanan seorang suami.. seorang LELAKI..

sem ni, aku ada subject Legal Research and Methodology,
and line maxis kt shah alam makin teruk sampai x boleh nk buat prepaid broadband utk online,,
so aku mintak kat dia nak satu broadband.. sbb nak buat research susah xde broadband..

dan hari ni, untung niaga yg dia dapat, dia bg kat aku..
"ni untuk syg beli broadband esok."

just imagine. 
kadang2 aku terfikir, apa yg aku buat sampai aku deserve him.. 
aku rasa mcm aku sangat2 tak layak dgn dia..
sampai yg masak makan malam utk aku adalah dia.
yg buat air utk aku time aku tgh sibuk study adalah dia.. 

what did I do that I deserves to be with him?
:')

abang, thanks a lot.. 
I can't never thank you enough..

I love you, more than you could ever imagine.
not because you treat me so nice, not because you are so damn funny with me,
not because you spend most of your time with me, not because your smile make my day,
but because you are my HUSBAND, the person I love the most in this whole world.
thank you for marrying me. :')


kita dah kongsi banyak suka duka sama2, moga kita sama2 mampu masuk ke syurgaNya. :')




me, abg and adik ipar. hehe

# saje gedik2 main webcam, tu gambar x bpe cantik.






No comments:

Post a Comment