Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Tuesday, September 24, 2013

wani, best tak kawen?

soalan stereotype aku dpt lepas aku kawen ni.. heheh..
nak tau apa yg best?

best bila kau dpt roommate baru, kawan gelak tawa sama2, kawan gaduh, kawan tgk movie same2, kawan main game same2, kawan masak same2, kawan mandi same2, ehh? hehe melampau sgt la mandi sesame..

tapi tu la, yg bestnye bila bertambah lg sorang lelaki yg akan jaga kau, yg sanggup buat anything utk kau.. yg masakkan mcm2 utk kau.. yg belikan ape yg kau nak.. yg teman kau ke mana kau nak pergi.. yg sanggup tiap2 minggu amik kau kt shah alam bawak balik rumah, tak kira la kat Banting or kt Perak.. yg jaga kau bila kau sakit..yg mcm2 laa.. 

kekadang aku rasa beruntung sangat ada dia dalam hidup aku selama hampir empat tahun ni..walaupun tak sepanjang masa kami bahagia, ada masa jatuh jugak air mata, bergaduh tak ingat dunia, but we overcome all that.. trust me, takde hubungan yg sepanjang mase akan bahagia.. mcm tu jugak la hidup as husband and wife ni.. bukannye kitorang tak pernah gaduh, ade je.. tp tu la kelebihan jd suami isteri ni, bila gaduh tak boleh lama2.. before tidur mesti berbaik.. takpun, pagi2 tgk2 ade org peluk kt sebelah, wlupun malam tu gaduh teruk.. heheh.. 

and sangat sweet bila suddenly one of us will say "i love you" to each other.. kadang2 time sebelum nak tidur, kadang2 time lepas solat, kadang2 randomly je, time kt dapur, time tgk movie.. and masa ni la belajar berkerjasama hidup berdua, dia basuh kain, aku tukang sidai.. dia masak kt dapur, aku tukang potong2 bawang bagai (tak ke terbalik?) haha.. dia angkat kain, aku lipat kain.. and mcm2 lg laa.. 

hidup as suami isteri ni mmg kena banyak sabar.. banyak sangat2.. sbb kita baru nak belajar hidup dgn manusia yg sebelum ni kita tak kenal sgt.. trust me, masa kapel, itu bukan diri kita yg sebenarnya.. masa kapel kita banyak berpura2, cover mcm2.. tp bila dh kawen, you need to learn to accept each other's flaws.. sbb manusia ni ragamnya mcm2..and dlm process kita nak belajar menerima tu, kita akan belajar berkasih sayang yg sebenar2nya.. masa tu la nak bermanja mcm2.. you can do anything with that person sbb org tu dah jd yg HALAL buat kita.. and that's the best thing when we get married..

:))

saat terindah kami.. :)

sebenarnya.. saya isteri dia! :)

2 comments:

  1. fiqa setuju! betul bila dah kahwin baru kenal siapa suami/isteri kita tapi Alhamdulillah masa bercinta tak berapa nk cover sgt so true colour tu tak byk beza hehe.. btw fiqa pon kahwin muda, umur 21 nak ke 22 ni hehe Alhamdulillah jodoh sampai awal even byk mulut yg ckp belum hbs bljr la, xkeje lg la bla2 haishh leceh mlt org ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke? same la kite, kawen time ngah belaja.. :)) anyway congrates 4 ur marriage.. moga kekal sampai syurga ea.. :))

      Delete