Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Thursday, November 21, 2013

and to him I said every single thing..

assalamualaikum.

I noticed I talk a lot with my husband.
like... a lot.

hari jumaat, husband sampai je kat shah alam nak ambik bawak balik rumah, singgah makan dulu. baru aku perasan aku sangat banyak cakap.

"abg, nak tau tak, dalam kelas td kan..."

"abg, semalam syg beli cardigen baru.."

"abg, syg fail test land.. :("

"abg, jom tgk movie malam ni, syg teringin nak tgk bla bla bla.."

"abg, tadi kan, ade sorang budak ni..."

"abg, syg rindu sangat sangat kat abg.."

and he will listen patiently.. and respond to it well..
dia akan balas, tanya mcm2, layan aku sebaik mungkin eventhough dia penat, eventhough apa yg aku cerita tu semua berkaitan law.

and kitorang hari2 msg kalau tak dok sama.
so setiap hari, I talk a lot with him. semua benda aku akan cerita kat dia.
hari ni makan apa, minum apa, buat apa, ada kelas apa, apa lecturer cakap dalam kelas,
everything.

we shared everything.
semua benda.
bukak facebook tau apa yg each other buat sbb bukak fb depan masing2.
handphone, everything we share.

and yes, to him I said every single thing..
I told him everything...
like he is my alter ego.
my bestfriend forever.

"abg, before 24hb ni kena bayar duit yes tau, rm68."

two days ago.

"abg, before 25hb jgn lupa masukkan duit sewa tau."

yesterday.

"abg, duit belanja dah habis, tolong masukkan tgh hari ni."

today.

"abg, today dpt bil elektrik. nanti bg duit bil tau."

just now.

"abg, sorry menyusahkan abg."

"takpe, tu kan tanggungjawab abg," he replied.

:')  

jangan sesekali pandang remeh pengorbanan suami.
dia ambil alih peranan seorang ayah and emak.
tanpa mengharap apa-apa balasan.

No comments:

Post a Comment