Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Thursday, December 25, 2014

Harraz is two months old now


Assalamualaikum.

1 Disember 2014 hari tu genap la usia my little Harraz dua bulan.
perkembangan dia dalam tempoh ni, dia dah pandai gelak mengagah sungguh2, ada keluar suara sikit2, dah ade emosi bila orang marah dia dia dok nangis kuat2 (marah acah2 je saje nak main2kan dia), and then makin kuat minum susu, and dah start nak mengiring untuk meniarap.

hari tu masa kitorang balik kampung belah papa dia kat Banting, dia ada demam sekejap, maybe sbb berubah suasana and cuaca kan. kami memang risau gila la tengok anak demam plus batuk and selsema pulak tu, yela budak tu kecik lagi dah kena sakit camtu sape x risau, huhu. rasa mcm nak ambik je sakit dia tu biar mama dia yg rasa. then kami bawak dia ke klinik ibu dan anak kat area situ jugak, alhamdulillah la time tu dah tak tinggi sangat pun suhu badan dia, dalam 37.5 darjah celcius. then doc bagi ubat demam, ubat titis utk selsema and ubat cair kahak. alhamdulillah few days after that Harraz beransur baik and pulih. syukran Ya Allah.



masa balik kampung kat Banting ni jugak kami ambik kesempatan pergi berkelah kat pantai Morib sekali. tu la first time bawak Harraz pergi pantai satu family. best sbb dah lama sangat tak pergi pantai, last masa honeymoon hari tu kat Pulau Pangkor. huhu.


Harraz going to the beach

Baby Harraz with Baby Adam


Harraz with his daddy

atok and daddy





Monday, December 22, 2014

21 Disember 2014 - 22th birthday


malam 21 Disember 2014,
suami beberapa kali suarakan hasrat untuk ajak menari,
katanya "sayang, kita tak pernah menari kan?"
but aku buat don't know je, kepala tengah pening time tu, dok terbaring je atas katil.
husband keep insisting me to dance, aku pulak semakin pelik.
as aku memang tak expect apa2 pun sbb aku lupa yang pukul 12 jap lagi akan masuk 21 Disember, my 22th birthday.
beberapa kali jugak aku cakap "taknak la, takde mood la"

and then when the clock strikes 12, dengan lagu tema titanic my heart will go on tengah berkumandang dekat handphone, dia tarik tangan aku yg tengah baring atas katil.
aku pun dalam pening2 kepala tu pun ikutkan aje la, buang tebiat agaknya suami aku ni.
and while we were dancing, my hand were on his shoulder, and his hand were hugging my body, he suddenly said to me, 
"sayang, happy birthday. abg minta maaf kalau abg ada buat salah kat syg."
I was shocked, seriously, mostly sbb aku tak expect langsung dia ajak menari because dia nak wish birthday aku. haha, as I didn't remember that at all!!

I laugh, he laugh. we both laugh at that time.
but actually I'm already crying inside my heart.

sayang, this is so sweet! sangat3 sweet!
selama ni kita sekali pun tak pernah menari bersama, dalam suasana yg cukup romantik.
biarpun hanya dalam bilik tidur, hanya bertemankan lagu romantik yg dipasang dari fon, tapi suasana tika itu cukup indah, hanya kita berdua (harraz tidur of course haha), hugging each other, dancing together, bagai kita hanya dalam dunia kita.

dan paling indah bila suami tiba2 kata,
"sayang, kita baru setahun lebih kawen kan? 
ada lagi seumur hidup untuk abang bersama dgn sayang."
aku hanya senyum, tapi dalam hati aku, sumpah aku terharu gila2!!
terima kasih husband, takde apa yg sayang nak maafkan pun sbb abang takde buat salah langsung kat sayang, sikit pun takde, malah abg beri kebahagiaan yang terlalu indah buat sayang sejak abang lafazkan akad untuk mengikat diri ini.

I love you so much husband, thanks sangat2 untuk tengah malam 21 Disember yang sangat sweet ini. biarpun hanya sekadar ucapan berserta sedikit tarian yg agak ntahapa2 haha, but ini sudah cukup membuat seorang isteri terharu.
siapa tak terharu weh bila suami tiba2 buang tebiat cemni, rupa2nya nak wish birthday kita.
hahah,

I love you.
I love you.
I love you.

Ahmad Taufiq bin Baharuddin.

sekarang kita dah sebaya, dah masuk umur 22. hehe.


'the memories we created, forever will be in my heart.'

Friday, December 12, 2014

nota buat Harraz


To our beloved son, Harraz.

We may not be the best parents for you,
May not be the best arms for you to lean on,
May not be the best backbone to support you,
May not be your best buddies as you grow up…
But we want you to know,
There’s no other people in this world, who will love you unconditionally,
be with you in your best and hard time,
accompany you during each phase of your life,
recorded your every second of living and breathing,
other than both of us.
Because we are your imperfect parents,
your mum and dad that love you more than you will ever know.
Forgive us for every lack and imperfections in raising you my dear, because we are only human.
We love you till the end of time.

Love,
Mummy and Daddy.

you light up our life, cheer every minute every second

too cute to handle

and I really love your perfect laugh and smile

I love you so much son, 
so much that you can't even imagine.


Monday, December 8, 2014

Catatan 8 Disember 2014

Ini coretan khas buat insan yg paling aku cintai dunia akhirat, seorang suami paling sempurna buat diri yang langsung tidak sempurna ini. 
Tuhan, dalam banyak2 perempuan dalam dunia ini, dia pilih aku sebagai isteri. Itu sahaja sudah satu nikmat paling besar harus aku syukuri. 

Siapa lagi yg hendakkan diri ini, jika tidak dia yg sudi melafaz akad, meminta aku daripada satu2nya wali aku tika itu, ayah aku. Siapa lagi yang berani menapak ke sekolah tempat ayah aku mengajar, meminta aku sebagai isteri walaupun dia dimarahi, dia ditolak mentah2 pada awalnya. Siapa lagi yang sudi buat temujanji dgn mak aku untuk menerangkan mengapa dia ingin sekali mengambil aku sebagai isteri, kalau tidak dia yg begitu berusaha inginkan aku. Siapa lagi yang dimarahi keluarga sendiri kerana ingin berkahwin seawal ini, kalau tidak dia yg sampai membawa diri dari keluarga seketika kerana tekanan yg dialami hanya untuk menikahi aku. Siapa lagi yang sanggup bersungguh2 sebegini kalau bukan dia Ya Allah?


Dia jodohku yang Kau tetapkan di dunia sejak azali. Dia pasangan hidupku yang tercatat tika roh mula ditiup dalam diri ini lagi. Dia kau temukan untuk aku, untuk menemani aku di dunia penuh cabaran, dan rupanya Dia yg Kau kurniakan bagi menggantikan tempat ayahku, yang sudah Kau tetapkan akan ambil nyawanya tepat tanggal 22 Januari 2014, hanya 5 bulan setelah aku bernikah dengannya. Belum sempat ayah tahu yg dia bakal mendapat cucu pertamanya, kerna aku sendiri tidak tahu tika itu aku sudahpun mengandungkan satu nyawa dalam diri ini. 

Namun aku pasrah, aku redha. Kerna aku mengerti, sudah tertulis dari awal hidupnya perginya pada jam 6.30 pagi tanggal 22 Januari 2014. Andai saja sebelum itu belum sempat aku bernikah, pasti tidak sempat dia mewalikan pernikahanku, pasti tidak akan sempat dia berjabat tangan dgn lelaki yg akan menggalas semua amanah dan tanggungjawab yg dipegangnya utk aku. Tuhan itu Maha Mengetahui. Bukan saja2 suka2 jodohku datang seawal ini.

Alhamdulillah sempat ayah menjadi waliku. Rupanya perancangan ALLAH itu jauh lagi hebat.


Genap 9 bulan 10 hari ayah dan adik pergi, Harraz dilahirkan ke dunia pada 1 Oktober 2014. Allah mematikan, Allah juga menghidupkan. Begitu besar kuasa Allah SWT.


Terima kasih suamiku, kerana sepanjang perjalanan yang penuh mencabar ini, kau menemaniku saban waktu. Suami yg pernah sebelum ini aku tidak yakin akan jodohku dengannya. 3 tahun menempuh alam percintaan bersamanya, sungguh tak ku sangka akan kekal segala janji yang terlafaz, akan jadi nyata mimpi yang tercipta. Ya, hubungan kami pernah beberapa kali terputus, janji sudah acapkali terlerai, namun jodoh kami kuat, akhirnya dia suamiku.

Terima kasih menjadi ayah kepada anakku, terima kasih kerana menjagaku dengan terlalu sempurna, hingga aku merasakan memilikimu seperti satu mimpi indah. Kau terlalu baik dan sempurna untuk aku yang terlalu mengada-ngada dan banyak karenahnya. Memiliki isteri seperti aku terlalu menguji kesabaranmu suami, tapi kau tetap melayanku tak ubah seperti seorang puteri.


I love you so much.
Terima kasih jadikan malamku lebih indah,
jadikan siangku lebih terang.