Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Sunday, May 10, 2015

10 Mei 2015 - lima tahun berlalu

10 Mei 2010
tarikh paling bermakna buat aku, hehe.
tarikh tu la boyfriend aku ajak aku kapel. hari first aku masuk matrik. yes I will remember that day for the rest of my life.
because that boyfriend is now my husband, and the father of my son. hehe.
I still remember my entry dlm blog ni jugak, tahun 2011.
10 Mei 2011
masa ni, first time dia bawak aku jumpa ayah dia, and pergi ziarah kubur arwah mak dia.
sekarang dah empat tahun berlalu, we are now married alhamdulillah.
and bless with this cute little boy.
 our pride and joy, Harraz Adha. :)
so actually petang tadi aku teringin sangat nak makan pizza. taktau kenapa.
maybe sbb semalam nampak orang post gambar pizza kat facebook.
so pagi tu merengek2 la kat husband nak makan pizza.
pastu ajak tengok sunset sekali pulak tu kat Pantai Morib, mentang2 la dekat je. sbb kitorang sekrang stay kat banting, pantai morib tu lebih kurang 20km je dari rumah nenek ni.
masa ni tak perasan pun esoknya 10 Mei. mmg tak fikir apa pun.
fikir nak melantak pizza kat pantai morib sambil tengok sunset je. hahah.
so kitorang gerak dari rumah nenek dalam kol 5.30 petang.
sam[ai kat domino Banting dlm kol 6, then order pizza. 
tunggu 15 minit.
done.
6.37 petang tepat pizza kami siap. yg lama tu sbb nak pilih pizza, hahah.
awak tak pernah masuk domino so mmg tak reti la nak pilih. huhu.

ni one of the pizza yg kami order. chicken pepperoni with cheese pan crust.
lagi satu tak sempat nak snap pic. yg ni tak berapa sedap. yg lagi satu tu lagi sedap rasa dia. meat ape entah. extra cheese. hehe. semua sekali rm36. sbb time promo so dia murah lah.

harraz sementara menunggu kat domino. dia pulak yg meleleh air liur tgk pizza. hehe.


then terus bergegas pergi morib sbb dah nak dekat kol 7. takut sun dah set. haha. 
nasib baik sempat jugak. sempat jugak tangkap gambar buat kenangan.

first time kaki Harraz cecah pasir pantai. hehe.

ni masa kitorang bagi dia cecah rasa air laut. masa dia tengok ombak tu nak datang kat dia, terus dia nangis. maybe sbb bunyi air tu buat dia takut. hehe. kelakar tengok face expression dia time ni. 

lima tahun selepas 10 Mei 2010, alhamdulillah a happy family now.
bersyukur sangat pada Allah sbb jadikan dia jodoh aku di dunia.
pengakhiran yang sangat indah untuk sebuah kisah cinta.
dan kisah ini masih berjalan...
hingga ke akhir hayat kami InshaAllah
doakan ye semoga hubungan kami kekal sampai bila-bila.
semoga terus bahagia bersama anak2, eheh. bakal tambah anak lagi lepas ni. 

great moment captured.
father and son.
in the middle of sunset.
i love you both so much!

budak comel ni pun nak try drive jugak kereta myvi papa ni.

papa menikmati pizza dalam kereta. hehe.

after sunset, kitorang pun bergerak pulang.
masa dalam perjalanan balik tu, aku terpandang tarikh kat smartphone asus aku ni.
9 Mei 2015.
terfikir, esok hari ibu. tapi mcm ada something yg bermakna dgn tarikh 10 Mei esok.
jenuh gak aku fikir.
then something pop in my mind.
terus jerit dlm kereta, "abggggg."
terkejut laki aku. haha. dia ingat ape la.
terus ckp, "esok 10 mei la. ingat x ape jd tarikh ni?"
dia pun blur2 ckp, "tarikh kita kapel ke?"
haha. 
pastu dia ckp, "dah byk sangat tarikh abg kena ingat. 1 oktober la. 21 disember la." haha. 
21 disember tu haruslah, birthday bini kot. tak ingat mau x kawan sebulan. hehe.

then tetiba rasa mcm puas sangat sbb dapat dating dgn family today.
kira mcm sambut anniversary 5 tahun hubungan kitorang jugak la.
sbb esok nak sambut pun busy. assignment and presentation berlambak. hari ahad baru nak pulun buat. hehe. so hari ni enjoy dulu,

sempena dah lima tahun hubungan kita ni,
I wanna say something dedicated to my only husband in this world.

dear abg,
it has been 5 years with you. 
5 wonderful years that cannot be replaced with anything in this world.
rasa bahagia yg syg dapat bila syg bersama abg takkan dapat syg rasa dgn org lain.
abg adalah suami paling sempurna dalam dunia.
satu dalam sejuta.
suami yang langsung tak mengeluh jaga anak, kemas rumah.
sementara syg sibuk belajar nak habiskan degree.
suami yg selalu ckp i love you kat syg randomly.
yg sebelum tidur selimutkan syg.
yg bangun pagi2 buatkan susu anak.
yg sentiasa buat hidup sayang rasa bahagia.
you are seriously one in a million.

abg kekasih syg yg terakhir.
yg terlalu istimewa.
i will always love you unconditionally.
no matter what happen.
forever. hamisha. always.

10 Mei 2010.
10 Mei 2011.
10 Mei 2012.
10 Mei 2013.
10 Mei 2014.
10 Mei 2015.
and still counting inshaAllah.

semoga abg jodoh syg di dunia dan akhirat kelak.
I love you so much abg!

gambar lima tahun yg lepas, ehehe.

saja nak throwback. okbaii! :)


1 comment:

  1. uit..aku wat blog baru..jemput follow eyrasaharuddin.blogspot.com.. aku follow sini dah haha

    ReplyDelete