Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Monday, May 4, 2015

aktiviti cuti hari pekerja and wesak day


assalamualaikum.
1 May 2015 - Harraz dah genap 7 bulan.
Alhamdulillah, dia dah pandai macam2 and baru start tonggeng bontot nak merangkak.

my 7 months old son. alhamdulillah makin aktif dan makin comel dia.

sabtu 2 Mei 2015 kitorang pergi rumah kawan lama aku tunang kat teluk intan.
lama gila tak jumpa dia, last tahun 2006, hampir 10 tahun dah.
tup2 dia ajak pergi majlis tunang dia, eksited giloss bak hangg.
yela bestie sejati kot dulu. dah nak kawen dah dia rupanya, alhamdulillah.

tahniah Nur Syuhada ! nanti kawen jangan lupa jemput aku ya! :)

lepas pergi majlis tunang kawan tu, kitorang singgah rumah kawan baik hubby kat IPD teluk intan, namanya zahir, family dia mmg sangat sangat ramah and baik hati.
kitorang siap dapat lauk kenduri lagi kat sana, padahal bukan pergi kendurinya pun. hehe.
yg takleh blah ayah dia suruh tinggalkan harraz kat sana, haha. tak sanggup den. 

my little family. masa ni baru lepas bersiap nak pergi majlis tunang kawan tu. 
macam ni kalau ade anak kecik, nak tangkap gambar family potrait pun mama sorang je yang sempat tengok kamera. huhu. T_T 

4 Mei 2015 - malam ni hubby nak belanja dinner. 
maklum la duit jualan kerepek meletops pulak sekarang. haha.
thank you hubby.

bersiap nak pergi dating. harraz tinggal rumah jap eh, hehe.

actually instant shawl tu mak yang belikan. katanya dia tengok lawa. tapi belit2 jugak aku tak reti nak pakainya. mak pun lupa mcm mana cara orang yg jual tu ajar. so dekat setengah jam jugak kitorang (aku dengan mak) struggle nak pakai tudung ni. haha.

hasilnya.........

taraaaaaa..
berjaya jugak aku pakai dgn jayanya dengan bantuan mak. hehe.

so alang2 dah hubby nak belanja dinner malam ni, kena la order makanan yg grand2 sikit.
cuba teka apa yg aku order, hehe.


of course la my favourite food, CHICKEN CHOP!! 
hehe.
thank you hubby belanja dinner malam ni.
semoga murah lagi rezeki awak lepas ni.

so kesimpulannya itulah antara aktiviti2 yg kami buat sepanjang cuti hari pekerja and hari wesak ni.
alhamdulillah bahagia sangat dengan hubby and mu family kat sungkai ni.

thank you Allah untuk dua insan paling bermakna dalam hidup aku ni. 
dan untuk sebuah keluarga yg sangat aku inginkan selama ni.
love you guys so much!!!

No comments:

Post a Comment