Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Friday, November 13, 2015

habis pantang

Finally 9 November 2015, habislah sudah tempoh berpantang aku selama 44 hari. Bermakna sudah 44 hari jugalah usia Sufi di muka bumi ni. Tp walaupun dah lebih sebulan, badan dia masih kecik mcm baby baru lahir sbb mmg sepatutnya bulan ni baru dia lahir pun.

Hari ke 44 ni jugak, aku ambik cucuk perancang kat klinik kerajaan. Sekali dgn buat pap smear. Takde la sakit pun check pap smear tu. Dia akan masukkan mcm alat ape entah kt dlm kita punya vagina. Mmg la ade rasa senak sikit tp tak la mcm kena seluk dgn doktor time nak bersalin tu. Hehe.

Dan hari ke 44 ni jugak, baby myvi kesayangan aku eksidennnnn. Terdiam jugak la aku. Adik ipar yg bawak. Hum nak wat camne, benda dah nak jadi. Tp agak terkilan la sbb susah payah kitorg nak dpt sebuah kereta dulu, susah payah jugak setiap bulan kitorang bayar duit kereta tu, mmg la bayar pakai duit rumah sewa suami, tapi bila duit sewa dah buat bayar kereta, makan pakai pe semua dtg celah mana duitnya? Duit aku gak tokok tambah. So mmg agak terasa la sbb first time bayar kereta sendiri bulan2.. eksiden pun bukan sikit2, teruk kereta myvi tu sampai hancur bonet depan. Mmg hancur habis la. Sampai kena tow kat tengah2 highway tu. Entah bila la akan dapat kereta tu balik and entah berapa la kos nak repair. Bukan sikit2 nak repair tu, hancur kot. Entahlah, taktau nak cakap camne, dgn kitorg mmg nak pakai kereta sbb nak pergi appointment sufi la, aku lak nak sambung belajar or kerja lepas ni, mesti la nak drive sendiri. Tapi takpe la, ujian Allah. Terima je la dgn redha walaupun ada jugak rasa terkilan dlm hati.

Sekian my rambling for today. Hope tomorrow will get better. And semoga ada rezeki kami lepas ni.

No comments:

Post a Comment