Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Saturday, November 7, 2015

hanya pinjaman dari Allah

assalamualaikum.

5 November 2015,

aku dan suami dikejutkan dgn berita, anak yg dikandung oleh sepupu meninggal dlm perut.
usia kandungannya sudah mencecah tujuh bulan tika itu.
upon hearing it, meremang bulu roma aku.
because I just gave birth, to a premature baby, yg sepatutnya masih dlm kandungan lagi.
and he is alive, he survived.

aku bagai ditarik tarik utk mensyukuri nikmat Allah
yg kadang2 aku terlalu penat dan lemah hingga lalai utk bersyukur.
as I said in the entry before, life bersama dua baby, mencabar sungguh.
tidur mmg takkan cukup, segalanya kena dua kali penat, sbb dah ada dua baby yg perlukan perhatian.

I am slapping my own self.

kau nak penat kenapa?
Allah bagi kau nikmat anak dua !
orang lain teringin sangat nak anak.
ada yg mmg tak mampu.
ada yg kecundang di pertengahan.
tapi kau?
rezeki anak tu mudah sangat Allah bagi.
jangan nak mengeluh penat !

_________________________________________________________________________________

anak tu cuma pinjaman dari Allah SWT
begitu juga suami
mak
ayah
family
semua akan ditarik balik suatu hari nanti

dan aku harap
sepanjang aku hidup
selama mereka masih ada depan mata aku
aku harap aku dapat jadi yg terbaik utk mereka
aku harap dapat buat yg terbaik utk anak anak aku
sbb satu masa nanti, kami akan terpisah jugak
sama ada aku pergi dulu, atau mereka pergi dulu
Allah saja yg tahu

dan hanya Allah saja yg tahu
betapa aku terlalu menyayangi anak anak aku
anak hasil cinta aku dengan suami yg sangat aku cintai


and I love them so much...

permata hati aku dunia akhirat
saham akhirat kami

dan aku perlu bersedia 
jika satu hari nanti Allah nak ambil mereka kembali
sbb mereka cuma pinjaman dari Allah
:'(

_________________________________________________________________________________

November 2015

HARRAZ ADHA

Harraz dah expert berjalan. and sometimes running.
dah mencecah setahun sebulan usianya.
mmg lincah sungguh.
ke sana ke mari, mmg jenuh ikut bontot dia aje.
kalau leka sikit, nun dah sampai ke dapur
nun da sampai ke bilik air
budak baru dapat kaki lah katakan
and dah mula ikut apa org cakap
gigi pun dah 8 batang
atas empat
bawah empat


my handsome Harraz


sejak dpt kaki mmg takmau duduk diam


dah pandai ikut mama and papa solat
dia skrg dalam fasa ikut je perbuatan org


SUFI ADHA

Sufi dah cecah sebulan lebih usia dia.
got his one month injection already.
badan dia pun dah nampak makin besar sikit
but still belum cecah 3kg at the time I write this
we still give him susu pramatang, jenama Similac
setin kecil harga RM35
mmg elok utk naikkan berat badan especially utk bayi pramatang
sepatutnya bulan November ni baru dia lahir huhu


Sufi on 6 November 2015
day 41 of life

yg kami risau sbb skrg ruam makin byk lak naik kat muka dia
at first, kami letak bedak sejuk tradisional beli kat kedai jamu
masa harraz dulu cepat turun ruam dia lepas sapu bedak sejuk
but dia ni tak jalan lak bedak sejuk tu
makin banyak lak naik nampak
now we try letak jellovera
beli kt kawan mak
hope hasilnya memberangsangkan
kesian tgk pipi dia penuh ruam :(


when both of them nak perhatian papa. hehe
comel sangat tengok
husband mmg jaga diorang 24 jam
sepanjang aku dalam pantang ni


tengok la tu Harraz dok peluk kaki papa
sbb takut dgn orang
dia mmg jenis takut dgn orang
nampak org yg dia x prnah nampak mula la nak nangis
maybe sbb 24 jam dok dgn parents je

sekian coretan anak anak kali ni
next time kalau rajin aku hupdate lagi
macam la ada org baca ye dak?
more to tatapan sendiri di masa hadapan nanti actually.

________________________________________________________________________________

7 November 2015
6.10AM

2 comments:

  1. Assalamualaikum awak.. sebak baca ni.. tak sabar nak rasa camne handle anak2 ramai2 ni. Heeeee kita memang teruja laki bini. Cute la anak2 awak, membesar sesama ;)

    ReplyDelete