Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Sunday, January 29, 2017

lelaki teragung

Assalamualaikum..

I'm not good at actions, but I'm really good at words, or more exactly, in writing. hence, this post. 
even there's actually no specific word to even describe you, but I'll try as well. 


Januari 2016

tamat sudah semester pertama LL.B Hons aku di UiTM Shah Alam. bagi aku, LL.B ni tak susah mana, maybe sbb aku ada tulang belakang yang sangat kuat, yang selalu support aku dari A to Z. mereka inilah LELAKI TERAGUNG. aku katakan mereka kerana terdapat dua insan yang selalu support aku untuk sambung belajar ni, iaitu SUAMI aku, dan AYAH MERTUA aku. dua insan yang sangat-sangat baik dan berhati mulia yang pernah aku jumpa dalam dunia ni.

during my exam week, husband hantarkan aku ke shah alam each time I'm having my paper. even dia penat baru balik kerja malam, but he still send me. and while we both off to shah alam, ayah mertua dan nenek lah yang tolong tengokkan Harraz and Sufi. ayah mertua juga lah yang hulur belanja utk perbelanjaan aku ke shah alam, setiap minggu,, termasuk belanja makan, buku2, yuran uitm and segala kos yang aku perlu tanggung utk sambung study. semua ditanggung oleh ayah. tanpa harapkan apa-apa balasan pun. :'(

suami.. hmm there's not even a word to describe semua pengorbanan dia untuk aku. dialah ayah dan ibu kepada Harraz dan Sufi masa aku tengah sambung study. seawal jam 6 pagi aku dah gerak ke uitm, pulang jam 8 malam ke atas. ada hari aku kena buat kerja lebih, sampai jam 1 pagi pun aku tak sampai rumah lagi. sikit pun suami x bising, x mengeluh, dia mandikan anak2, masak utk anak2, basuh baju sidai baju lipat kain semua tugas seorang ibu dan isteri dia ambil alih, tanpa pernah aku dengar keluhan sikit pun. dia sambut aku balik dengan senyuman, dia isikan minyak kereta setiap malam utk aku senang gerak pagi esoknya, dia tanya aku "nak makan apa?" setiap kali aku sampai rumah, tanpa jemu.... 

my final CTA trial, rape case, aku soal saksi utk cross examination. from left, Diane, Zamira, me of course, Shakeel and Hafiizul from Tetuan Hafiizul & Associates.

Alhamdulillah skrg dah habis pun semester pertama. tinggal satu sem je lagi nak habis. tapi aku kena cuti next sem. so aku akan masuk balik bulan 9 tahun ni. nak tahu kenapa aku kena cuti? tunggu next entry lah hehe. 

my happy family. indahnya terasa manis hidup ini dengan suami dan anak2 di sisi.

me and both my sons, Harraz dan Sufi :)

1 comment:

  1. beruntungnya wani dapat suami mithali. jaga family baik2. semoga berkekalan bahagia sampai syurga. cuti next sem ada apa2 ke tew? hehe

    ReplyDelete